Stem frem Audun Kolstad fra Henning Skilag til årets ildsjel

Postet av Steinkjer Idrettsråd den 18. Des 2018

Årets ildsjel skal kåres på Idrettsgallaen i Stavanger lørdag 5. januar. 2019. Audun Kolstad fra Henning Skilag og Trøndelag idrettskrets er en førsteklasses kandidat til prisen, og den eneste av de 5 finalistene som kommer fra Trøndelag.
Du kan stemme i perioden 15. desember 2018 - 4 januar 2019. 
Ved å klikke "SKAL" på dette arrangementer blir du med i heiagjengen til Audun
SLIK STEMMER DU:
1. Gå til stemmesiden ved å klikke på: Audun Kolstad
"Nettadresse kommer så snart avstemningen åpner"
2. Du kan stemme en gang per enhet/browser pr dag.
3. Har du flere ENHETER (mobil, nettbrett, pc, smart-TV o.l.) kan du stemme en gang per enhet. Har du flere BROWSERE (Explorer, Google Chrome, Opera, Firefox, safari o.l.) på enheten din kan du i tillegg stemme en gang per browser per enhet.
4. Klikk gjerne på SJEKK INN ovenfor når du har stemt for å dele med dine venner at du har stemt, slik at vennene dine husker det også.
Oppfordrer til å INVITERE ALLE SINE FACEBOOKVENNER til dette FB-arrangementet så får vi flere får til å stemme på Audun.
Tusen takk for stemmer og hjelp med å spre det glade budskap - sammen skal vi gi prisen ÅRETS ILDSJEL 2019 til Audun og Trøndelag!
Heia Audun!!!
Sportslig hilsen
Henning SkilagOver en halv milliard tilbakebetalt i momskompanasjon til idretten

Postet av Steinkjer Idrettsråd den 12. Des 2018

Foto NTB Scanpix                  

Fra www.NIF.no

Det blir rekordstor utbetaling til idretten etter at Lotteri- og stiftelsestilsynet i dag offentliggjorde tildelingen av kompensasjon for vare- og tjenestemoms. Hele 5521 idrettslag får utbetalt 377 mill kroner i vare- og tjenestemomskompensasjon for 2018.

Totalt får norsk idrett nå i desember utbetalt 518 567 968 kroner basert på regnskapsåret 2017. Idrettslagene får 377 millioner kroner til fordeling – ca. 24,2 millioner kroner mer enn de fikk i fjor. Det er likevel langt frem før vare- og tjenestemomsen til norsk idrett dekkes fullt ut. For regnskapsåret 2017 ble det søkt om 695,6 millioner i refusjon for vare og tjenestemoms i norsk idrett. Avkortningen for 2018 er på 25,5 prosent av søknadsbeløpet.  

Se oversikt over tildelingen fylkesvis og idrettslag sortert i alfabetisk rekkefølge her: 

Alle idrettslag - alfabetisk rekkefølge

Fylkesvis

– Dette er naturligvis gode tall, og Norges idrettsforbund er godt fornøyd med økningen fra i fjor. Likevel kan vi ikke være fornøyde så lenge ordningen ikke er rammestyrt og ikke dekker 100 prosent av kostnadene idrettslagene har på vare og tjenestemoms.  Det er og blir urettferdig at frivillige organisasjoner skal «sponse» staten med moms – særlig når private selskaper får refundert all moms, og myndighetene ikke betaler den. Da blir løypemaskinene til hotellet og kommunen billigere enn den idrettslaget må kjøpe.  Sånn skal det ikke være, sier Tom Tvedt.

– Det jobbes godt for å gjøre denne ordningen enda bedre, og det er bra. Disse pengene gjør at idrettslagene kan bruke mer penger og ressurser på idrettslig aktivitet. Vare- og tjenestemomskompensasjon er blant de viktigste ordningene når det gjelder rammevilkår for idrettslagene. Når ordningen blir rammestyrt og dekker 100 prosent, vil den sørge for at idrettslagene ikke betaler avgift på frivillig arbeid, fremholder Tvedt.

Andre organisasjonsledd

For særforbundene er tildelingen i år på 74, 3 mill kroner, på toppen av de 20,9 millionene som særkretser/regioner har mottatt. Norges idrettsforbund sentralt får 20,9 mill kroner i kompensasjon, mens idrettskretsene får 9,1 mill kroner.

Utbetales før jul

Utbetalingen av momskompensasjonen for 2018 skjer medio desember.

Momskompensasjon 2018 (regnskapsåret 2017)

Norges idrettsforbund     20 867 225
 Aksjeselskaper                   6 407 144
 Idrettskretser                     9 179 742
 Særforbund                     74 313 756
 Bedriftsidrettslag               4 251 520
 Bedriftsidrettskretser         3 694 970
 Særkretser                        19 706 779
 Regioner                             1 209 887
 Idrettsråd                            1 837 368
 Klubber                          377 099 577

Sum                               518 567 968 
Sammenslåing av Verran og Steinkjer Idrettsråd i 2020 - Første AU- møte

Postet av Steinkjer Idrettsråd den 12. Des 2018


I forbindelse med kommunesammenslåingen av Steinkjer og Verran kommune har de respektive idrettsrådene hatt dialogmøte og sitt først AU- møte. I 2020 slås de to kommunene sammen og i den forbindelse må idrettsrådene ta stilling til hvordan dette skal organiseres. Møtereferatene fra AU- møtene vil bli publisert på vår hjemmeside fortløpende. Referat fra første møte finner dere under.

Referat første AU møte 04122018.pdf
Dialogmøte Moderniseringsprosjektet, Steinkjer

Postet av Steinkjer Idrettsråd den 23. Nov 2018

Av: Jonas Kolstad                            
Publisert: 14.11.2018

Sted: Steinkjer videregående skole – Auditoriet C100

Start: 29.11.2018 17:30                                  Slutt: 29.11.2018 20:00                              

Trøndelag idrettskrets inviterer nå til det vi tidligere har annonsert – Dialogmøte. Møtet er åpen for alle.

Vi i Trøndelag idrettskrets har vektlagt at hele idrettsorganisasjonen i denne høringen. Derfor gjennomfører vi også høring hvor man:

 • skriftlig kan gi tilbakemelding på de ulike modeller som er lansert
 • svar på spesifikke spørsmål stilt de ulike organisasjonsledd(idrettslag, idrettsråd, særkrets/region og særidretter uten kretskledd i Trøndelag)

I tillegg inviterer vi nå til Dialogmøte.

Disse gjennomføres:

Mandag 26. november 2018 kl 17.30-20.00 i Toppidrettssenteret i Granåsen(3 etg – konferansesenteret)

Torsdag 29. november 2018 kl 17.30-20.00 på Steinkjer videregående skole – Auditoriet C100 

Agenda

 • Presentasjon av prosess og forslag
 • Spørsmål og debatt
 • Oppsummering og veien videre

Begge møtene er åpen for alle og dere kan møte på den plassen og tidspunkt som passer dere best. 

Velkommen!Tildelingen av Lokale Aktivitetsmidler (LAM) for 2018 er nå klar for Steinkjer kommune

Postet av Steinkjer Idrettsråd den 8. Nov 2018


Lokale Aktivitetsmidler (LAM) er grunnstøtte til økt idrettsaktivitet, deltakelse og
frivillighet i idrettslag for barn (6-12 år) og ungdom (13-19 år).
 
LAM er en tilskuddsordning fra Kulturdepartementet (KUD) spesifikt rettet mot lokale lag og foreninger som driver idrett og fysisk aktivitet for barn og ungdom.
 
Det er idrettsrådet i den enkelte kommune som bestemmer tildelingskriteriene, basert på KUDs retningslinjer, samt anbefalingene fra Norges idrettsforbund.

Målsetting med ordningen 

Målet med tilskuddsordningen er å bidra til aktivitet og deltakelse i medlemsbaserte lag og foreninger som driver idrett og fysisk aktivitet for barn og ungdom. Det er lagenes primæraktiviteter som skal støttes. Det er et mål at ordningen skal understøtte den frivillige innsatsen i lagene og bidra til å holde kostnadene ved deltakelse i idrett og fysisk aktivitet nede. 

Målgrupper 

Alle lag som har idrett eller fysisk aktivitet som sitt primære formål og driver idrettslig virksomhet for barn (6-12 år) og/eller ungdom (13-19 år), har rett på LAM. 

Steinkjer Idrettsråd har nå publisert LAM tildelingen for 2018 som er innsendt til NIF for utbetaling. Oversikten finner du her.

Steinkjer kommune fikk i 2018 tildelt kr. 1.555.811,- som fordeles til lagene ut fra tidligere vedtatte grunnlag i Idrettsrådet. Ønsker du mer informasjon rundt grunnlaget for fordelingen kan du lese mer om dette her.

Steinkjer Idrettsråd ønsker seg tilbakemeldinger fra lagene i kommunen på om grunnlaget/kriteriene for tildelingen burde endres. Forslag kan sendes til Idrettsrådet innen 1. februar 2018. Eventuelle forslag vil da bli inntatt til årsmøtebehandling. Idrettens Hederskveld - Årets Ildsjel - Steinkjer - 2018

Postet av Steinkjer Idrettsråd den 22. Okt 2018

            Bilde: Trond Sakshaug, ordfører Bjørn Arild Gram og Yngve Sakshaug. Foto: Viggo Jakobsen, Globetrotter             event & artist


Årets ildsjel – Steinkjer – 2018 – Trond og Yngve Sakshaug fra Byafossen IL

Steinkjer idrettsråds begrunnelse for nominasjonen:

Tvillingbrødrene Trond og Yngve Sakshaug har i mange år lagt ned stor innsats i idretten både som dommere og frivillige i 40 år. De startet dommerkarrieren på håndballbanen, før de utvidet til fotballbanen hvor de har reist rundt i fylket og dømt et sted mellom 4000-5000 kamper hver! For noen år tilbake utvidet de også med å starte å dømme kanonball for Bedriftsidretten. De har sitt hjerte i Byafossen IL og de har lagt ned mange timers innsats der, samt i Nord-Trøndelag Bedriftsidrettskrets og Trond i Steinkjer idrettsråd. «Alle» aktive barn og unge i Steinkjer-fotballen, har hatt minst en av de som dommer!

Steinkjer Idrettsråd benytter anledningen til å gratulere Trond og Yngve Sakshaug med tildelingen.
Idrettens hederskveld - Prisen for årets arrangør til Steinkjer HK og Sparebank1 Cup

Postet av Steinkjer Idrettsråd den 22. Okt 2018

                   Bilde:  Rune Hammer, Jan Terje Mathisen og Håkon Sivertsen fra Steinkjer HK. Foto av: Viggo Jakobsen, Globetrotter                          event & artist.


Steinkjer HK fikk i helgen tildelt den prestisjefulle prisen "Årets Arrangør" under Idrettens Hederskveld.

Steinkjer HK har drevet Sparebankcup i Steinkjer i mange år – og cupen har blitt et begrep for mange unge. Steinkjer HK får prisen ikke bare for det siste arrangementet, men for det de har gjort gjennom en årrekke. Dette er en av de mest populære cuper innenfor håndball.

 Mange håndballspillere har hatt sin første «bortereise-cup» nettopp til dere og svært mange ungdommer har gode minner herfra. Cupen er også blitt et økonomisk fundament for at Steinkjer HK og de årlige ventelistene borger for kvaliteten.

Steinkjer Idrettsråd benytter anledningen til å gratulere Steinkjer HK med tildelingen.Tildelingen av Kommunale aktivitet- og tiltaksmidler 2018 er klar

Postet av Steinkjer Idrettsråd den 9. Okt 2018

Steinkjer Idrettsråd fikk innen utløpet av fristen totalt 17 søknader til kommunale aktivitet- og tiltaksmidler i 2018. Total søknadssum var på kr. 645.264,-. Dessverre hadde vi kun kr. 100.000,- å fordele for 2018. Etter en gjennomgang av samtlige søknader hvor flere måtte avslås da de ikke innfridde søknadskriteriene som er fastsatt, fikk totalt 10 lag/foreninger innvilget sine søknader. 

Fordelingen for 2018 kan dere se på følgende  link: Fordeling 2018

Samtlige lag/foreninger som har fått tildeling er tilskrevet. Vi takker for gode søknader og håper de som ikke fikk denne gangen søker i 2019.Aktivitetslederkurs barneidrett - Inderøy – september 2018

Postet av Steinkjer Idrettsråd den 10. Sep 2018

Sund folkehøgskole og Trøndelag Idrettskrets arrangerer aktivitetslederkurs

barneidrett (16 timer) på Inderøy. Kurset går over to kvelder, pluss 2 timer E-læring

(selvstudium). Kurset er første del av idrettens trenerstige, og deltakerne får

kursbevis.

Målet med kurset er å tilegne seg kunnskaper, holdninger og ferdigheter som gjør en

i stand til å tilrettelegge og gjennomføre god og hensiktsmessig trening for barn.

Kurset består av både praktiske og teoretiske økter, og det er kursdeltakerne selv

som er utøverapparat. Kurset gir en god forståelse av det spesifikke med å trene

barn, hvor tema som trenerrollen og barneidrettens verdier blir grundig behandlet. I

tillegg får man massevis av idéer til leiker, stafetter, øvelser og aktiviteter som gir

mestringsopplevelser og fremmer barns motoriske utvikling og bevegelsesglede!

Målgruppe:

Aktivitetsledere/trenere og foreldre i allidrett/idrettsskoler/særidretter som arbeider

med barn 5-10 år, skole- og SFO-ansatte, andre interesserte

Sted: Sund folkehøgskole, Flagvegen 95, 7670 Inderøy.

Kartlink: https://goo.gl/maps/FowYJhjocgR2

Tid: Fredag 28.september fra kl. 1800-2200

Lørdag 29.september fra kl. 0900-1700

Innhold: Hva er god barneidrett? Fokus på barneidrettens verdigrunnlag

Barns utvikling og læring - fysisk, motorisk, psykisk og sosialt

Hva kjennetegner en god barneidrettstrener? Fokus på trenerrollen, god

organisering og tilrettelegging Praktiske og nyttige tips til barneidrettstreneren

Kursavgift: 800kr inkl materiell

Kurslærer: Kenneth Myhre, Trøndelag idrettskrets

Påmelding: klikk her for mer info

Still i treningsklær alle dager

Enkel servering fredag. Frukt og varmmåltid lørdag.

Ta med skrivesaker. Drikkeflaske til aktivitetene.Årets Ildsjel - vi trenger deres tips til kandidater

Postet av Steinkjer Idrettsråd den 28. Aug 2018 Idrettens Hederskveld er den kvelden i året der Trøndersk idrett hedrer de tusenvis av frivillige i våre idrettslag. Dette er gladkvelden for alle med et hjerte som banker for idrett og frivillig innsats i alle våre lokalmiljøer. 

I 2018 arrangeres Idrettens Hederskveld (IHK) fredag 19. oktober på Radisson Blu Royal Garden Hotel i Trondheim. 

Det spesielle med IHK 2018 er at Trøndelag idrettskrets presenterer Ildsjeler fra alle kommuner i et samlet Trøndelag. Ildsjelene er plukket ut av idrettsrådene i Trøndelag idrettskrets. Ildsjelene er hovedattraksjonen i et show der vi presenterer alle vinnerne fra scenen og de får statuetten som synlig bevis på vår takknemlighet. 

Idrettsrådet på Steinkjer trenger derfor deres hjelp til å fremme kandidater til ildsjeler. Meld inn kandidater til Steinkjer Idrettsråd innen 12. september. Meld inn fullt navn på kandidaten, idrettslag kandidaten tilhører og en enkel begrunnelse på hvorfor akkurat denne kandidaten fortjener å bli årets ildsjel.

Søknaden sendes pr epost til: tu@boli.no innen 12.september 2018.

Steinkjer Idrettsråd vil på bakgrunn av mottatte kandidater ta et endelig valg på hvem som skal foreslås som årets ildsjel for Steinkjer 2018.Søk på kommunale aktivitets- og tiltaksmidler innen 15. september

Postet av Steinkjer Idrettsråd den 21. Aug 2018

Hvert år fordeler Steinkjer Idrettsråd ut tilgjengelige midler som skal gå til aktivitet og tiltak i kommunen. Alle lag og foreninger i kommunen kan søke. Fristen er 15. september 2018. Under fremgår kriterier og rutiner for å kunne søke:

KRITERIER FOR TILDELING

1. Tiltaket har tatt sikte på:

 • Ny aktivitet i laget, eller

 • Vesentlig økning av aktiviteten i laget, eller

 • Aktiviteter som forhindrer bortfall fra idrettsaktiviteter

  2. Tiltaket skal være rettet mot:

 • Barn og ungdom, eller

 • Nye utøvergrupper


  3. Ved tildeling prioriteres:

 • Tiltak som følger premisser/føringer i «Barneidrettsplan for Nord-Trøndelag»

 • Idrettslige tiltak, også sosiale aktiviteter kan vurderes 


  RUTINER FOR TILDELING AV TILSKUDD

  Søknad til Idrettsrådet innen 15.09.2018

  Søknadsskjema for aktivitet/tiltak m/regnskap


  Idrettsrådet behandler søknadene innen 01.10 hvert år.


  Idrettsrådet utbetaler når arrangement/tiltak er gjennomført og nødvendig dokumentasjon foreligger

  Beløp kan utbetales på forhånd, helt eller delvis, årsak må i så fall dokumenteres. 


Søknadsfristen er 15. september og søknad sendes til tu@boli.no 


Gå inn på følgende link for å se om forrige års tildeling: http://www.steinkjeridrettsråd.no/p/30304/tildeling-kommunale-aktivitets--og-tiltaksmidler-2017
Inspirasjonskveld

Postet av Steinkjer Idrettsråd den 17. Aug 2018


Steinkjer Arrangørforum og Steinkjer Idrettsråd inviterer til inspirasjonskveld med Tom Åge Myhren om temaet, Kunsten å lede frivillige. Tid: 3. september kl. 18:00-21:00. Sted: Avhenger av antall deltagere.

Målet med dette tema er å sette fokus på å skape en omgivelse rundt de frivillige som gjør det lettere å rekruttere, forvalte og beholde folk. Kveldens innhold er bygget på lang erfaring med organisasjonskultur og utvikling fra både offentlig, privat og frivillig sektor. De mellommenneskelige faktorene viser seg å fungere overraskende likt 😊 


Kveldens tema krever ingen forkunnskap, men legger til grunn ønsket om å bidra til å skape begeistring: Begeistring = Vilje x Lyst x Tro (sitat Tom Åge Myhren»).


Steinkjers nye arrangementssjef vil være tilstede under kvelden. 


Påmelding gjøres på Steinkjer Idrettsråd sin hjemmeside under arrangementer innen 27. august 2018. Etter påmelding vil det kunngjøres hvor arrangementet gjennomføres. Link til påmelding: http://www.steinkjeridrettsråd.no/events/ticketcart?eventid=1000024279


Velkommen til Inspirasjon!
Søknad om vare- og tjenestemomskompensasjon 2018

Postet av Steinkjer Idrettsråd den 25. Jun 2018

Søknad om vare- og tjenestemomskompensasjon 2018

Formålet med ordningen er å kompensere de kostnader som frivillige organisasjoner har til merverdiavgift ved kjøp av varer og tjenester.

Forskriften for ordningen finner dere i sin helhet her: http://lovdata.no/dokument/SF/...

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) skal administrere ordningen på vegne av alle sine medlemsorganisasjoner. Alle medlemsorganisasjonene skal forholde seg til NIF og rapportere til NIF (ikke direkte til Lotteri- og stiftelsestilsynet).

Generell informasjon om ordningen:

• Søknadsfristen (innrapporteringsfrist til NIF) for medlemsorganisasjonene er satt til 15. august 2018.  • Det er frivillig å være med i ordningen, men NIF anbefaler alle til å rapportere inn slik at det enkelte organisasjonsledd vil motta kompensasjon. • Fleridrettslag, som er juridisk ansvarlig for alle særidrettsgruppene sine, må rapportere inn ett samlet tall som omfatter både hovedlaget og alle særidrrettsgruppene. • Det er det årsmøtegodkjente regnskapet for 2017 som legges til grunn ved søknad om momskompensasjon. Det er ikke anledning til å søke om momskompensasjon for tilligere år enn regnskapsåret 2017. •  Innrapportering/søknadsprosedyre (se også eget punkt)

• Alle søkerne vil motta en kvittering på e-post når søknaden er mottatt. Mrk: man mottar én kvittering i forbindelse med samordnet rapportering, og én annen kvittering i forbindelse med momskompensasjonen. • Det er ingen minstegrense for å søke momskompensasjon. Minstegrensen på kr 200.000 i søknadssum som er angitt i forskriftens § 8 gjelder ikke for det enkelte organisasjonsledd i idretten, men idretten totalt sett (dvs. at det enkelte organisasjonsledd ikke behøver å tenke på dette). • Det er ikke krav om at den enkelte medlemsorganisasjon må være registrert i Frivillighetsregisteret (ref. forskriftens §7). Det er tilstrekkelig at sentralleddet dvs. Norges idrettsforbund er registrert i Frivillighetsregisteret. • Ved utregning av momskompensasjonen benyttes en beregningsmodell der maksimal kompensasjon vil være basert på 35% av totale driftskostnader korrigert for evt. fradrag multiplisert med en faktor på 0,2. Dvs. at maksimal kompensasjonsbeløp er 7% av søkergrunnlaget (ref. forskriftens § 10). Beregningsmodellen som benyttes for utregning av kompensasjon tar hensyn til at en del av driftskostnadene ikke er mva-belagt (bl.a. lønnskostnader). Dersom rammen for ordningen ikke er tilstrekkelig vil det bli gjort avkorting av søknadsbeløpet. Det må påregnes at det vil bli avkortning i 2018. • Tildeling av momskompensasjon for regnskapsåret 2017 vil bli offentliggjort på www.idrettsforbundet.no i begynnelsen av desember 2018. Utbetaling av kompensasjonen vil skje rett i etterkant av offentliggjøringen. Utbetalingen vil skje til det kontonummeret som ligger registrert i vårt medlemsregister. Vi ber derfor om at dere sjekker at det kontonummeret som er registrert er riktig.

Hvordan søke: Idrettskretser, Bedriftsidettskretser, Særkretser, Idrettsråd, Regioner og Særforbund søker via SportsAdmin: Videoveiledning: AS har egent skjema på https://www.idrettsforbundet.n... Lenke til informasjonen om Momskompensasjonen: https://www.idrettsforbundet.n...

Henvendelser:

• Hvis dere har problemer med SportAdmin eller mangler brukernavn/passord tar dere kontakt med NIFs supportavdeling:  telefon 21 02 90 90 eller epost: support@idrettsforbundet.no (åpent hverdager 10:00 – 15:00)

• Spørsmål til selve ordningen sendes til e-post: moms@idrettsforbundet.no Med vennlig hilsen Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komitéSteinkjer nærmer seg en realisering av innendørs 11- er fotballbane!

Postet av Steinkjer Idrettsråd den 13. Jun 2018

Foto: Trønderavisa - t-a.no

Trøndelag fylkeskommune, vedtok i fylkestinget av 13. juni, å bevilge kr. 10 millioner til innendørs fotballhall i Steinkjer.

Steinkjer Idrettsråd er glad for vedtaket i fylkestinget i dag, da kommunen har satt dette som en av betingelsene for realisering. Hallen vil komme idrettslag i hele regionen til gode, både for Namdalen og Innherred.

Steinkjer Idrettsråd har hatt etablering av 11- er innendørs fotballhall som en av fem prioriteringer på sin idrettspolitiske handlingsplan for 2016-2019.Invitasjon til kurset «Klubbens styrearbeid i praksis»!

Postet av Steinkjer Idrettsråd den 28. Mai 2018

Hvilket ansvar og hvilke forpliktelser har jeg som styremedlem i et idrettslag?

Hvilke muligheter har jeg til å påvirke utviklinga i idrettslaget?


Målgruppe:

Leder, nestleder, kasserer, styremedlem, varamedlem og andre interesserte i idrettslag.


Innhold:

Kurset gir deg en grunnleggende forståelse for hva som er styrets ansvar og arbeidsområde, samt hva det vil si å være tillitsvalgt i et idrettslag.

Du blir kjent med de viktigste lovene og reglene som idrettslaget må forholde seg til, og du får tips om gode verktøy for styrearbeidet.

Idrettslagene inkludert særidretts-/undergruppene anbefales å ta dette kurset samlet etter årsmøtet, slik at nye og gamle tillitsvalgte i idrettslaget får et felles utgangspunkt.


Kurslærer:

Einar Lund har arbeidet i idrettskretsen i 20 år.

Trøndelag Idrettskrets, i samarbeid med Verdal Idrettsråd, arrangerer kurset i Vukuhallen, Verdal, tirsdag 28. august klokken 1800-2100. Mulighet til å kjøpe kaffe fra 1745.


Påmelding primært via www.minidrett.no

I www.minidrett.no søker du under «kurs» på «styrearbeid». Meld deg på der. Husk å bekrefte/betale din påmelding (selv om kurset er gratis kroner 0,-), hvis ikke blir din påmelding ikke gyldig/registrert.

Alternativt påmelding med navn, idrettslag og mobilnummer, til einar.lund@idrettsforbundet.no innen ei uke før kurset.

Spørsmål om kurset stilles til Einar Lund, 41900030, einar.lund@idrettsforbundet.no  

www.klubbutvikling.no

    Årsmøtedokumentene for Steinkjer Idrettsråd

Postet av Steinkjer Idrettsråd den 26. Apr 2018


Årsmøtedokumentene for Steinkjer Idrettsråd kan ses i under nevnte linker.

Årsmelding 2017:

Årsmelding 2017.pdf

Årsmøteprotokoll 2018:

Årsmøteprotokoll 2018 (2).pdfTilskudd til helsefremmende og forebyggende arbeid i Trøndelag

Postet av Steinkjer Idrettsråd den 12. Apr 2018


Søknad om tilskudd til helsefremmende og forebyggende arbeid i Trøndelag 

Søknadsfrist: 1. mai 2018.

Målsetting Søknader skal bidra til å oppfylle målsettinger i de gjeldende regionale planer for folkehelse i Trøndelag, samt mål i Økonomiplanen for Trøndelag fylkeskommune. Det vil bli lagt vekt på prosjekt som bidrar til å utjevne sosiale ulikheter og som øker deltakelsen i nærmiljøet av grupper som deltar lite. Dette kan være grupper av eldre, folk med psykiske utfordringer, grupper av barn og unge, innvandrere og flyktninger m.v.

Hvem kan søke? Frivillige lag og organisasjoner, offentlige og private aktører hjemmehørende i Trøndelag fylke.

Prosjekt og tiltak som kan støttes

 • Prosjekt som retter innsatsen mot samfunnsforhold som direkte eller indirekte påvirker befolkningens helse
 • Samarbeidsprosjekt mellom ulike aktører som kan gi langsiktige positive virkninger på folkehelsa
 • Nyskapende virksomhet og utviklingsprosjekt innenfor folkehelsearbeid
 • Prosjekt som fremmer helse og forebygger sykdom hos folk flest

Generelle forutsetninger og kriterier for tilskudd

 • Den web-baserte søknadsportalen regionalforvaltning.no skal benyttes til å søke tilskudd fra tilskuddsordningen
 • Søknaden skal inneholde både kostnadsoverslag og finansieringsplan
 • Minste søknadssum for tilskudd er kr. 10.000,-, maksimal søknadssum for tilskudd er kr. 200.000,-
 • Omsøkt tilskudd kan utgjøre maksimalt 50 prosent av prosjektets totale kostnad
 • Verdien/kostnaden av eget arbeid og dugnadsinnsats kan settes til kr. 300,- pr. time (2018-kroner)
 • Det gis ikke støtte til ordinær drift, vedlikehold, anleggskostnader og større utstyrsanskaffelser.
 • Det gis heller ikke støtte til organisasjoner, stiftelser og bedrifter som driver kommersiell virksomhet
 • Utbetaling av støtte gis i henhold til tilsagnsbrev ved framlegging av rapport og regnskap etter at prosjektet er gjennomført.
 • Deler av støtten kan i visse tilfeller avtales utbetalt dersom prosjektet er kommet godt i gang og utgifter er begynt å påløpe.

Kontaktperson knyttet til innhold i søknaden: Kyrre Kvistad, tlf 74 17 50 82, e-post: kyrkv@trondelagfylke.no

Kontaktperson ved eventuelle tekniske utfordringer: Bjarne Bull-Berg, tlf 74 17 50 47, e-post: bjabu@trondelagfylke.noSaksdokumentene til årsmøtet for Steinkjer Idrettsråd

Postet av Steinkjer Idrettsråd den 26. Mar 2018


Innkalling til Årsmøte i Steinkjer idrettsråd.

9. april 2018 kl. 1900, Idrettens hus (Steinkjerhallen) Steinkjer.

Sakliste:

 • Godkjenning av fremmøtte representanter
 • Godkjenning av innkalling og saksliste
 • Valg av dirigent
 • Valg av sekretær
 • Valg av 2 representanter for underskrift av protokoll
 • Styrets årsmelding
 • Revidert regnskap
 • Neste års budsjett
 • Innkomne forslag
 • Valg

  Saksdokumentene følger vedlagt:

Årsmelding 2017

Regnskap 2017 og budsjett 2018

Avtale Steinkjer Idrettsråd-Steinkjer kommuneInnstiling fra valgkomiteen 2018


Velkommen til årsmøtet.

Styret i Steinkjer idrettsrådInnkalling til årsmøte i Steinkjer idrettsråd

Postet av Steinkjer Idrettsråd den 7. Mar 2018Innkalling til årsmøte i Steinkjer idrettsråd.

9. april 2018 kl. 1900, Idrettens hus (Steinkjerhallen) Steinkjer.

Sakliste:

 • Godkjenning av fremmøtte representanter
 • Godkjenning av innkalling og saksliste
 • Valg av dirigent
 • Valg av sekretær
 • Valg av 2 representanter for underskrift av protokoll
 • Styrets årsmelding
 • Revidert regnskap
 • Neste års budsjett
 • Innkomne forslag
 • Valg

Saker som ønskes behandlet på årsmøtet, må sendes styret senest 25. mars 2018 til tu@boli.no

Saksdokumenter vil bli tilgjengelig på Idrettsrådets hjemmeside senest en uke før årsmøtet.

Enkel servering. Velkommen til årsmøte. Styret i Steinkjer idrettsråd
Early Birds på Steinkjer 2. mars, i forkant av junior-NM på ski i Steinkjer

Postet av Steinkjer Idrettsråd den 2. Mar 2018


Foto: Marit Moe


Early Birds på Steinkjer 2. mars, i forkant av junior-NM på ski i Steinkjer. Steinkjer idrettsråd ønsker Steinkjer skiklubb lykke til med arrangementet og vi går for VM på ski i Trondheim 2023.

 

Marit Moe Steinkjer idrettsråd, Susanne Bratli, Trine Rannem og Bente Estil.Energi og miljø i idrettsanlegg

Postet av Steinkjer Idrettsråd den 14. Feb 2018


I regi av Steinkjer Idrettsråd, Steinkjer kommune og Steinkjerhallen ble det avviklet inspirasjonskveld for lag og foreninger i kommunen denne uke. De fremmøtte fikk høre et inspirerende og interessant foredrag av Bjørn Aas fra SIAT ved NTNU om energi og miljø i idrettsanlegg. Det ble spesielt satt fokus på utfordringene knyttet til kunstgressbaner og granulat. Tror flere av de fremmøtte fikk noe å tenke på i forbindelse med planleggingen av nye kunstgressbaner og kommende utskiftinger.

SIAT - Senter for Idrettsanlegg og Teknologi har mye kunnskap å dele blandt de som tenker på å realisere idrettsanlegg for øvrig. Det anbefales å ta kontakt med SIAT for å avklare hva de kan bidra med i prosjektene.

Det ble trukket 3 pengepremier a kr. 5.000,- blant de fremmøtte idrettslagene. Vinnerne ble Følling Idrettslag, Sparbu Idrettslag og Egge Idrettslag. Vinnerne blir kontaktet innen kort tid - gratulerer!

Til slutt fikk de som ville av de fremmøtte prøve seg i den nye klatreveggen i Steinkjerhallen. Dette var både utfordrende og spennende. Veggen har utfordringer for alle nivåer og ser ut til å være en suksess.

Vi vil benytte anledningen til å takke for oppmøtet og lykke til med nye prosjekter i tiden fremover. Ta kontakt hvis dere ønsker bistand/rådgivning i forbindelse med prosjektene, så skal vi forsøke å bistå så godt vi kan. Presentasjonen fra Bjørn Aas kan lastes ned her.
Disse støtteordningene må ditt idrettslag ikke gå glipp av i 2018

Postet av Steinkjer Idrettsråd den 15. Jan 2018

Av: Geir Owe Fredheim Publisert: 11.01.2018

 

Norges idrettsforbund har en rekke støtte- og tilskuddsordninger som er gunstige for idrettslag. I tillegg finnes det en rekke andre ordninger som genererer penger til klubbkassene landet over. Vi har laget den totale oversikten over hvilke frister som gjelder for 2018.

Litt ekstra innsats kan ofte gjøre stor forskjell for din klubbøkonomi. Spillemidler til utstyr, momskompensasjon for vare- og tjenestemoms, anleggsmoms, skattefradrag for gaver, utgifter til politiutgifter og støtte til idrettsskoler er eksempler på viktige bidrag for å skape viktig og varig idrettsaktivitet for alle!

- Det er krevende å drifte et idrettslag og vi vet at mange idrettslag har økonomiske utfordringer knyttet til klubbdrift. Derfor er det ekstra viktig at de ansvarlige i idrettslagene følger med på alle de ulike støtte- og tilskuddsordninger som eksisterer, sier breddeidrettssjef Anja Rynning Veum i Norges idrettsforbund. - Vi vet det til tider kan være krevende å følge med på alle mulighetene som finnes. Derfor har vi slik vi gjorde i fjor laget en oversikt over alle støtteordningene som eksistere, sier Anja Rynning Veum, breddeidrettssjef i Norges idrettsforbund.

Hun oppfordrer nå alle idrettslag til å spre informasjonen i idrettslaget og føre opp de ulike fristene for de ulike støtteordningene, slik at de ikke går dem hus forbi.

- De idrettslagene som legger ned litt ekstra innsats i å søke om midler vil få mye igjen. Et godt eksempel er vare- og tjenestemoms hvor alle idrettslag og bedriftsidrettslag, som har driftskostnader på under kr 5 millioner, kun skal rapportere ett enkelt tall og idrettslag kan allerede registrere dette under Samordnet rapportering. Tallet som skal innrapporteres er brutto driftskostnader. Det er et godt eksempel på at noen få tastetrykk vil utgjøre en stor forskjell for klubbøkonomien, sier Veum, som sier at det lønner seg for idrettslag å stille opp på idrettsrådets årsmøte som behandler fordelingen av lokale aktivitetsmidler.  

Her har vi listet opp de aktuelle støtte- og tilskuddsordninger som gjelder for hele 2018:

Utgifter til politi på arrangement for barn og unge (5. februar) Kulturdepartementet har tildelt NIF 2,5 millioner kroner som skal fordeles til klubber, kretser, særforbund som har hatt utgifter til politi ved idrettsarrangement for barn og unge i 2017. I tillegg er det en rest fra 2016 på cirka 1,1 millioner kroner som vil bli fordelt. Alle organisasjonsledd tilknyttet NIF kan søke om tilskudd fra ordningen. Det søkes skriftlig til det aktuelle særforbundet. Kopi av betalte fakturaer skal sendes inn sammen med søknaden. 

Se egen fane «Utgifter til politi på arrangement for barn og unge.

Skattefradrag for gaver (januar/februar)
Informasjon til idrettslag, klubber og særforbund som ønsker å benytte seg av ordningen med skattefradrag for gaver. Frist for registrering av gaver for 2017 er jan/feb 2018. Ordningen gjelder for idrettslag/klubb og særforbund som er tilsluttet Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) og som ønsker å benytte seg av ordningen med skattefradrag for gaver, i henhold til skattelovens §6-50. Privatperson eller organisasjon som gir gave til Idrettslag/klubb/ særforbund (mottaker) kan få fradrag i sin selvangivelse for gavebeløpet. Se egen fane «Skattefradrag for gaver». 

ExtraStiftelsen (15 februar) Alle idrettens organisasjonsledd kan søke om midler via Norges idrettsforbund til ExtraStiftelsen til helserelaterte prosjekter. Det kan søkes om midler til prosjekter som fremmer fysisk og psykisk helse for utsatte grupper, som mennesker med funksjonsnedsettelse, med innvandrerbakgrunn, med lav betalingsevne, med en fysisk eller psykisk lidelse eller rusavhengighet.  Søknadsfrist for prosjekter med oppstart høsten 2018 er 15. februar 2018, og søknadsfrist for prosjekter med oppstart våren 2019 er 15. august 2018. Du må bli godkjent som søker av NIF i god tid før dette. Les mer om ExtraStiftelsen her

Inkludering i idrettslag (feb./mars) Målet med Inkludering i idrettslag er å bidra til økt deltakelse av nye grupperinger inn i lagenes ordinære aktivitetstilbud, gjennom å motvirke økonomiske og kulturelle barrierer, som kan være til hinder for deltakelse i ordinær idrettsaktivitet. Målgruppen er i hovedsak barn og unge med minoritetsbakgrunn med særskilt fokus på jentenes inkludering. Tilskuddsordningen Inkludering i idrettslag er i dag begrenset til navngitte kommuner. NIF tildeler midler til idrettskretser og idrettsråd i februar/mars. Se oversikt over hvilke kontaktpersoner som idrettslag kan ta kontakt med. Les mer om inkludering i idrettslag

Momskompensasjon for bygging av idrettsanlegg (mars) Frem til 1. mars kan det søkes om kompensasjon av merverdiavgift ved bygging av idrettsanlegg. Regjeringen har i sitt budsjettforslag foreslått at det bevilges 185 millioner kroner til dette formålet i 2018. Søknadsfristen er 1. mars og søknaden sendes inn via idrettsanlegg.no.  Les mer om momskompensasjon for bygging av idrettslag

Lokale aktivitetsmidler (LAM) (juni-desember) Lokale aktivitetsmidler er en grunnstøtte til medlemsbaserte lokale lag og foreninger. Midlene skal bidra til økt idrettsaktivitet, deltakelse og frivillighet. Det er arbeidet i det enkelte idrettslag for barn (6-12 år) og ungdom (13-19 år) som skal tilgodeses. Midlene skal bidra til økt idrettsaktivitet, deltakelse og frivillighet. Det er idrettsrådene som fordeler LAM til idrettslagene i sin kommune etter retningslinjer fra KUD og anbefalinger fra NIF. Hvordan midlene fordeles i idrettsrådet, bør bestemmes av idrettsrådet i plenum. Det ble i 2017 fordelt nærmere 337 millioner kroner til idrettslag. Dersom idrettslag ønsker å vite mer om den lokale fordelingen, kan de ta kontakt med sitt idrettsråd. Utbetalingen fra NIF til idrettsråd vil skje fra juni – desember 2018. Les mer om LAM

Vare- og tjenestemoms (august) Formålet med ordningen er å kompensere de merkostnader som frivillige organisasjoner har til merverdiavgift ved kjøp av varer og tjenester. Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) skal administrere ordningen på vegne av alle sine medlemsorganisasjoner. For 2017 ble 353 millioner kroner fordelt på 5521 idrettslag over hele landet. Søknadsfristen (innrapporteringsfrist til NIF) for medlemsorganisasjonene er satt til 15. august 2018. Det er frivillig å være med i ordningen, men NIF anbefaler alle til å rapportere inn slik at det enkelte organisasjonsledd vil motta kompensasjon. Tallet kan også innrapporteres via Samordnet rapportering som er tilgjengelig fra 1. april.

Les mer om vare- og tjenestemomskompensasjon.

Spillemidler til utstyr (høsten 2018) Norges idrettsforbund sender på høsten ut en e-post med detaljert informasjon om søknadsprosessen. Det søkes via Sportsadmin. Søknader kan utarbeides og sendes inn fra det tidspunkt klubben mottar e-posten med informasjon om ordningen. Alle særforbund har utarbeidet lister over utstyr som er omfattet av ordningen.  For idrettsskolene er det de respektive idrettskretser som godkjenner hvilket utstyr som kan kjøpes inn. Utstyret skal være til bruk i idrettsskolen. Utstyret må være kjøpt inn fra 1. januar 2018. Siden starten i 2003 er det fordelt cirka 280 millioner kroner til idrettslag og særforbund.

Les mer om spillemidler til utstyr

Nasjonal tilskuddsordning mot barnefattigdom (desember) Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) åpnet i 2016 opp for at idrettslag kan søke om midler for å redusere økonomiske barrierer for barn og unge som ønsker å delta i idrett. Tilskuddsordningen er primært rettet mot de 92.000 barn og unge i Norge som lever i lavinntektsfamilier og vil bli videreført. Endelig søknadsfrist blir lagt ut høsten 2018.

Les mer om tilskuddsordningen. Oppstart- og utviklingsstøtte til idrettsskoler (hele året) Oppstart- og utviklingsstøtte gis til idrettsskoler som tilbyr idrettsaktiviteter for barn, fra og med det året de fyller 6 år til og med det året de fyller 12 år, og ungdom fra og med det året de fyller 13 år til og med det året de fyller 19 år. Oppstartstøtten varierer fra 11.000-16.000 kroner. Utviklingsstøtte til idrettsskoler som har ligget nede er 8500 kroner.  Alle idrettslag tilsluttet NIF kan søke om disse midlene. Det gis oppstartsstøtte til én idrettsskole for barn og én idrettsskole for ungdom pr. idrettslag, enten det er et fleridrettslag eller et særidrettslag.

Les mer om oppstart- og utviklingsstøtte.

Grasrotandelen (hele året) Grasrotandelen økte fra 5 til 7 prosent fra 1. januar 2018. Grasrotandelen er en ordning som gjør det mulig for spillere hos Norsk Tipping å gi 7 prosent av spillinnsatsen direkte til et idrettslag eller en forening. Grasrotandelen gjelder for alle spillene til Norsk Tipping. Du kan velge hvilket lag eller forening som får 7 prosent av din spillerinnsats, det vil si dersom du spiller Lotto for 100 kroner, går 7 kroner til din grasrotmottaker. Dette uten at det går utover din innsats, premie eller vinnersjanser.

Les mer om Grasrotandelen på Norsk Tippings hjemmesider.  Idrettsdugnad Idrettsdugnad SA er stiftet av Norges idrettsforbund og gir flere idrettslag større fortjeneste ved salg av dugnadsartikler ved at man fjerner mellomliggende ledd i salg av artikler.Idrettsdugnad SA et samvirkeforetak som eies kostnadsfritt av de idrettslag som benytter seg av Idrettsdugnads sine tjenester. Idrettsdugnad kan levere produktene ut til alle idrettslag og klubber i Norge. Eventuelt overskudd vil betales tilbake til idrettslagene som deleiere og kunder av samvirket, på grunnlag av deres andel av omsetning med foretaket.

Les mer om idrettsdugnad.no

Gode rabattordninger for idrettslag (hele året)

Norges idrettsforbund har for øvrig mange leverandøravtaler og rabattordninger som gjelder for særforbund og idrettslag som er medlemmer av Norges idrettsforbund. Les mer om Idrettsforbundets rabattordningerInvitasjon til aktivitetslederkurs barneidrett i Ogndal

Postet av Steinkjer Idrettsråd den 9. Jan 2018Hei alle idrettslag i Steinkjer!

Ogndal Idrettslag arrangerer aktivitetslærerkurs barneidrett, som er åpent også for interesserte fra andre idrettslag. Har ditt/deres idrettslag foresatte/aktivitetsledere/trenere/ungdommer som fortjener å få dette tilbudet? Håper mange syns det kan være interessant å delta på kurset som er gratis. Kurslærer er Lars Børre Hallem.


Informasjon om kurset ligger her: http://www.ogndalil.no/aktivit...

Kurset går over tre ukekvelder og påmeldingsfristen er nå torsdag 11. januar til martinbartnes@hotmail.com