Covid-19 utbrudd som får konsekvenser for idretten.

Postet av Steinkjer Idrettsråd den 2. Nov 2020

PRESSEMELDING: Nye tiltak på grunn av økt smitte i Steinkjer

All aktivitet (trening, konkurranser, møter osv) er stengt fra i dag kl 1300 02.november til og med søndag 08.november. 

Steinkjer kommune har nå en uavklart situasjon i forhold til Covid-19. Vi har de siste dagene nøstet opp en omfattende smittespredning der utenlands arbeidskraft er utgangspunktet.

Det er gjort betydelige tiltak for å begrense videre spredning. De nærmeste dagene vil være avgjørende for hvordan smitten utvikler seg videre.

Følgende tiltak iverksettes fra i dag kl. 13.00 og ut denne uka (02.11-08.11):

 • Det innføres besøksstans på alle sykehjem, Steinkjer rehabilitering og DMS
 • All organisert fritidsaktivitet er avlyst
 • Kulturskolens undervisning overføres til digitale plattformer
 • Skolene har avlyst alle fysiske møter/foreldremøter

Situasjonen følges kontinuerlig og det kan bli endringer mot slutten av uka.

Våre hovedmål er å unngå ytterligere spredning, fortsette med normal og god undervisning i skolene, samt å beskytte de som er i risikogruppe for alvorlig forløp av Covid-19.

Steinkjer kommune har følgende sterke anbefalinger:

 • hold avstand, husk 1-metersregelen, tenk 2 meter for å være sikker
 • ha god hoste- og håndhygiene
 • hold dere hjemme ved symptomer 
 • begrens sosial omgang utenfor egen husstand eller kohort 
 • overhold karantene ved innreise fra andre land
 • utsett besøk på bosentre til vi har slått utbruddet tilbake 
 • elever skal fortsatt benytte skoleskyss, men oppfordres til å sitte med elever fra samme kohort eller familie på skolebussen


Se hele pressemeldingen fra Steinkjer Kommune: 

PRESSEMELDING.DOCXIdrettens Stormøte 2020 AVLYST

Postet av Steinkjer Idrettsråd den 5. Okt 2020

AVLYST!

På bakgrunn av den uavklarte smittesituasjonen i Steinkjer så har Steinkjer Idrettsråd valgt å avlyse Idrettens Stormøte 2020. Vi håper at dere i 2021 ønsker å delta på Idrettens Stormøte. 
Vi beklager på det sterkeste og vi skal gjøre det vi kan for at vi igjen skal kunne møtes, drøfte og være sosial på idrettens premisser.

De som har betalt sine billetter vil få dette refundert i løpet av ett par dager. 

Steinkjer idrettsråd har gleden av å invitere dere til Steinkjeridrettens Stormøte 2020.

Arrangementet skal avholdes i Steinkjer rådhus, rådhussalen, der det er plass til 95 gjester. Invitasjonen går først til idrettslagene og kommunen. Hvis det viser seg å være plass til flere, blir næringslivet og andre invitert. Hvert idrettslag kan melde på inntil 2 personer hver.

Fristen for påmelding har vi satt til 15. oktober.

Intensjonen med Stormøtet 2020 er å samle idrettene, skape motivasjon og engasjement for Steinkjeridretten. Gjennom felles opplevelser skapes også interesse og behov for samarbeid på tvers av idretter. Årets felles opplevelse er foredrag med Øystein Pettersen, "Hvem vil du være?" 

Karrièren som skiløper begynte i 1999 da han gikk på idrettslinjen på Bjerke videregående skole i Oslo. Øystein valgte å satse på skisport og utmerket seg som en svært dyktig atlet. Den største oppnåelsen ble OL-gull i lagsprint under OL i Vancouver med Petter Northug. Siden vant han flere medaljer verden over, blant annet sølv i Norgesmesterskapet på ski i 2007, sølv og bronse i World Cup, pallplasseringer i NM i sprint og femmila, gull i Ski Classics, og flere seire i Blinkfestivalen og Toppidrettsveka.

Som idrettsutøver og person er Øystein opptatt av å ikke la seg kue av hva andre mener. Han bryr seg ikke om hva andre mener er normalt og lar seg ikke stoppe av vedtatte sannheter. Øystein lever med troen om at utvikling kun kan skje om man tør å skille seg ut og gjøre noe annet enn resten. Forskjellen på et godt eller dårlig miljø ligger ikke i tilgang på kunnskap, ressurser eller folk, men i summen av hva alle som tar i del i miljøet bringer til bordet hver dag.

Blant temaene i foredragene til Øystein er bevissthet rundt mål, handlinger, vaner, tanker, prioriteringer, verdier, energi, tid og standarder. Han vil at alle skal vite hvor de vil og hvorfor.

Påmelding gjøres her: PåmeldingslinkProtokoll fra årsmøte i Steinkjer idrettsråd

Postet av Steinkjer Idrettsråd den 4. Mar 2020

27. februar i år avholdt idrettsrådet sitt årsmøte. 21 personer fra 18 idrettslag, deltok i møtet.

                                                                       Leder Marit Moe ønsker velkommen til årsmøtet


Idrettsrådet hadde engasjert gode innledere. Ordfører Bjørn Arild Gram var førstemann ut å redegjorde for kommunens ambisjoner og forventninger for Steinkjeridretten. I 2023 skal det gjennomføres et stort arrangement i Steinkjer. Leif  Røkke fra Steinkjer skytterlag holdt et engasjert innlegg om Landsskytterstevnet 2023 i Steinkjer. Et arrangement som tre av kommunens idrettslag står sammen om; Forr, Kvam og Steinkjer skytterlag. Det er mange diskusjoner om hvordan en skal rekruttere og  beholde barn og ungdom i idretten. Steinkjer skiklubb v/Ivar Nastad holdt et innlegg om deres arbeid med denne problemstillingen. Stine Strand folkehelsekoordinator i Steinkjer orienterte om at kommunen hadde søkt om å få delta i ei pilotordning om fritidskortet og kommunen vil ha en dialog med idrettslagene om dette.

Saker som bl.a. ble behandlet på årsmøte var: Kriterier for LAM-midler (lokale aktivitetsmidler), ny lovnorm for Steinkjer idrettsråd, sammenslutning av Steinkjer og Verran idrettsråd.

Nytt styre for Steinkjer idrettsråd ble: Leder Marit Moe fra Sørlia IL, nestleder Grete Folden fra Beitstad IL, Harald Fossvik fra Egge IL, Lars Stokke fra Henning skilag, Jan Terje Brandsegg Mathisen Steinkjer håndballklubb, Halfdan Ludvigsen Follafoss og John Ivar Hovd fra Malm. Fra Bedriftsidretten møter Trond Sakshaug og fra kommunen med møte- og talerett møter Benthe Asp og Bente Markhus.


Signert protokoll fra årsmøtet ligger her: http://www.steinkjeridrettsråd.no/p/51674/2020 Årsmøte i Steinkjer idrettsråd - årsmøtedokumenter tilgjengelige

Postet av Steinkjer Idrettsråd den 18. Feb 2020

Årsmøte i Steinkjer idrettsråd 27.februar, kl 18.00-20.30, auditoriet i idrettens hus, Steinkjerhallen.


Program:

 • Velkommen v/ Marit Moe, leder Steinkjer idrettsråd

 • "Ambisjoner og forventninger for og til Steinkjeridretten" v/Bjørn Arild gram, ordfører i Steinkjer kommune

 • "LS2023 - Landsskytterstevnet 2023 i Steinkjer" v/Leif Røkke, leder i Steinkjer skytterlag

 • "Rekruttere og beholde" v/Ivar Nastad, sportslig leder og trener i Steinkjer skiklubb

 • "Dialog med lagene om fritidskortet" v/Stine Strand, folkehelsekoordinator Steinkjer kommune

 • Ca kl.19.15: Årsmøtesaker


Saksdokumenter finner dere her: Årsmøte 2020.pdf

Forslag til lov for Steinkjer idrettsråd: LOV FOR STEINKJER IDRETTSRÅD

Med tanke på bevertning må dere melde dere på årsmøtet. Påmelding kan gjøres her: http://www.steinkjeridrettsråd.no/events/p/1000035206/arsmote,-steinkjer-idrettsrad